Publicat el

“Herois” (retrospectiva de cinema català)

Fa gairebé 25 anys, el Centre Català de Luxemburg va tenir la idea d’organitzar un petit cible de cinéma amb l’objectiu de mostrar al cinema Utopia les millors pel·lícules d’una producció cinematogràfica gairebé desconeguda al Gran Ducat.
Avui agraïm a la Cinémathèque de Luxemburg (on tenen lloc totes les projeccions) i a la Filmoteca de Catalunya l’ajut a l’hora d’organitzar aquesta retrospectiva. Això ens permet de celebrar aquest anniversari oferint a tots els cinèfils de Luxemburg sis pel·lícules d’allò més interessants i representatives de tots aquests anys de fidelitat al setè art.

La retrospectiva es clourà amb Herois (2010) de Pau Freixa. La pel·lícula comença amb un automobilista que ha de fer front a un esdeveniment inesperat que desencadena records d’infantesa. Hi veiem els records de l’estiueig al poble d’un grup de nens i nenes, ells també afectats per un esdeveniment inesperat. Una manera simpàtica i tendra de reveure els anys 1980… i la infantesa. Dijous 30 a les 20.30.