Publicat el

Xerrada amb l’escriptor Ponç Pons

 

Dijous 11 de gener a les 19 hores podem assistir a una xerrada amb l’escriptor menorquí Ponç Pons, que conversarà amb el periodista Carles Domènech. Es tracta de la segona xerrada del cicle d’autors de les Balears, que s’organitza amb el suport de l’Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balears.

Ponç Pons (Alaior, Menorca, 1956) sol escriure a Sa Figuera Verda, un terreny situat als afores de Alaior, al centre de Menorca. És una terra verge i silenciosa, plena d’ullastres i ocells. Hi té un petita cabana de fusta, amb llibres i una ràdio de piles per escoltar música clàssica. Els animals que l’acompanyen tenen noms d’escriptors universals. D’aquest món ultra local, Pons traça ponts amb les literatures europees, sobretot amb la francesa, portuguesa i italiana.

Ponç Pons ens parlarà del seu món ple d’influències culturals, de la seva literatura i dels seus mestres. L’autor fou Premi Nacional de la Crítica Catalana de poesia (2006) amb Nura, Premi Ramon Llull (2007), Premi de la Crítica Serra d’Or de poesia (2007), Premi Carles Riba (1996), Premi Ciutat de Palma (1995). El seu darrer recull, titulat Camp de bard, s’endugué el Premi Miquel de Palol de Girona (2015). És també un autor prolífic de narrativa infantil i juvenil, i traductor literari de l’italià i el portuguès. Va ser nomenat Escriptor de l’Any 2011 a les Balears.