Publicat el

Conferència de l’escriptora Lucia Pietrelli

Lucia Pietrelli
Lucia Pietrelli. Palma. 28 desembre 2015.

 

Dimarts 13 de març, a les 19h, acollim una conferència-xerrada amb l’escriptora Lucia Pietrelli, que clourà el cicle d’autors de les Balears iniciat al novembre. Per a tot el cicle hem comptat amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics i del periodista Carles Domènech que, també en aquesta ocasió, conduirà la xerrada.

La novel·la Cadenes (Edicions 62) de Lucia Pietrelli (Candelara, Itàlia, 1984) va merèixer el Premi Joanot Martorell. La mort d’Andrea, a l’inici del llibre, ens permet descobrir la relació que tenia amb els seus amics més íntims i els seus recels. A voltes pertorbadora, la trama explora els límits de l’amistat i l’amor. És l’obra que vam triar com a primera lectura per al Cafè Literari.

Pietrelli fa cinc anys i mig que viu a Mallorca, on s’ha envoltat d’escriptors com Pau Vadell, Jaume C. Pons Alorda, Sebastià Portell o Joan Tomàs Martínez, autors del grup Pèl Capell, protagonistes de Pedra foguera, una antologia de poesia jove dels Països Catalans, publicada fa deu anys. La seva és una de les veus més interessants de la renovació del panorama literari català. És autora de sis llibres de poesia i tres novel·les. El seu darrer llibre és el poemari Violacions (AdiA Edicions).

Més informació: en aquest enllaç de la revista Bearn

.