Publicat el

Havaneres amb Neus Mar (a Lorentzweiler)

Amb l’estiu, a Luxemburg, no estem mai segurs de si tindrem bon temps; però el que sí és segur és que tindrem una nit dedicada a les havaneres. En aquesta ocasió, serà dissabte 29 de juny, a partir de les 19.00, a la Salle Culturelle de Lorentzweiler (120, Route de Luxembourg; L-7373 Helmdange). De fet, l’Ajuntament de Lorentzweiler col·labora amb nosaltres en aquesta activitat.

Enguany el menú consta de paella, coca de Sant Joan i el tradicional cremat, com sempre acompanyat de vi (i aigua), bon ambient i festa. Davant la bona acollida de l’any passat, aquest 2019 tornarem a comptar amb la cantant Neus Mar, acompanyada a la guitarra per Emilio Sánchez.

Neus Mar

Neus Mar

Neus Martínez i Agustí, coneguda amb el nom artístic de Neus Mar (Palafrugell, 1974), s’inicia al món de l’havanera de la mà de Càstor Pérez amb qui va crear l’espectacle L’essència de l’havanera, i que juntament amb el percussionista Enric Canada van estrenar el setembre del 2008 a l’ermita de Sant Sebastià com a concert cloenda del Cicle d’Estiu de Joventuts Musicals de Palafrugell. Aquest espectacle (enregistrat en CD el 2009) és un recull d’havaneres cubanes del s. XIX fins la Vieja Trova, moltes d’elles pensades per ser cantades per una veu de dona. Aquesta formació anomenada Cubacant va presentar l’espectacle a diversos escenaris i va arribar a Cuba fins al novembre del 2010.

L’any 2009 Neus Mar dirigeix, juntament amb el Bloc Havanerus, la Cantada d’Havaneres per a la Marató de TV3. Ja en solitari, l’any 2011 enregistra un nou treball discogràfic dedicat a l’obra del compositor Josep Bastons en el qual, el músic Joan Nito Figueras versiona algunes de les seves composicions més conegudes amb tocs de jazz. Vull tornar-te a veure, amb dramatització d’Helena Tornero i l’actriu Olga Cercós, va trepitjar diversos escenaris i va ser present en el marc de la Cantada de Calella de Palafrugell l’any 2011.

L’any 2013 Neus Mar enceta una nova etapa que la portarà fins a l’actualitat, quan decideix crear una formació musical dedicada a oferir un repertori d’havaneres i cants de taverna amb la veu femenina solista com a protagonista. Els músics que l’acompanyen són Emilio Sánchez a la guitarra, Pep Rius al contrabaix i Toni Gadea a la percussió amb els quals enregistra A contracorrent, treball discogràfic que presenta l’havanera amb unes sonoritats, unes instrumentacions i uns arranjaments diferents als dels cànons tradicionals del gènere.

El preu és de 20 euros (10 euros per als menors d’edat). Us voldríem demanar que reserveu via correu electrònic a la nostra adreça.