Publicat el

Concert de violoncel i piano amb Ariadna Chmelik i Eugènia Guri

Concert_Chmik_Guri

Dissabte 30 de novembre a les 19 hores, al local, us presentem un recital de música clàssica amb un duo d’artistes catalanes de prestigi internacional. Es tracta de la violoncelista Ariadna Chmelik i la pianista Eugènia Guri. El programa serà el següent:

Gaspar Cassadó (1897-1966)
Suite per a Violoncel sol (1926)
I. Preludio-Fantasia
III. Intermezzo e danza finale

Frederic Mompou (1893-1987)
El Pont per a Violoncel i Piano

Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Sonata en Re major Op. 28 “Pastoral”
I. Allegro

Franz Schubert (1797-1828)
Sonata Arpeggione per a Violoncel i Piano en la menor D.821
I. Allegro moderato

Edvard Grieg (1843-1907)
Sonata per a Violoncel i Piano en la menor Op. 36
I. Allegro agitato
II. Andante molto tranquillo
III. Allegro molto e marcato

(Duració total: 1 hora i 30 minuts)

Preus: 15 euros (socis) i 20 euros (no socis).

Ariadna Chmelik i Lluís

Va néixer en una família de músics multicultural. Combina la seva carrera solística i cambrística, i actualment estudia un màster en interpretació al Conservatori de Maastricht (Holanda) a la classe de Gustav Rivinius. A l’edat de 10 anys Sol Gabetta la pren com a alumna. Dos anys més tard comença a rebre classes per part d’Ivan Monighetti a Basilea (Suïssa). L’any 2017 finalitza els seus estudis de Bachelor a la Musik-Akademie der Stadt Basel a la classe d’Ivan Monighetti i Sol Gabetta. Al 2018 forma part de la School of Excellence de la Musikhochschule Basel.

El seu debut solístic el fa a l’edat d’onze anys, des de llavors toca assíduament com a solista tant a Catalunya com a Suïssa. L’Ariadna ha estat tres vegades guanyadora del concurs Joventuts Musicals de Suïssa (edicions de 2012, 2014 i 2016) i galardonada també amb el 3er premi en el concurs internacional de violoncel a Liezen, Austria.

Ha estat becada per la Generalitat de Catalunya i toca un Violoncel Bernardell de l’any 1898 cedit generosament per la Tharice Foundation de Suïssa.

Eugènia Guri

Cursa actualment un Màster al Conservatori Reial de Brussel·les amb el Professor Boyan Vodenitcharov. Es va graduar l’any 2017 a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb el professor Vladislav Bronevetzky, i va obtenir-hi un Màster en Estudis avançats en Interpretació l’any 2018. Va començar els estudis de piano als 6 anys amb la professora Carme Cesena, que continuaria després amb el professor Sebastián Colombo.

Ha rebut diferents premis arreu de Catalunya com a solista o amb diverses formacions de cambra, per exemple, el 1r premi en el XXI Pòdiums de Música de Cambra i en el 42è Concurs de Joves Intèrprets de piano de Catalunya de Vilafranca del Penedès.

En l’àmbit de cambra, ha estudiat principalment amb membres del Quartet Casals i amb Kennedy Moretti. Ha treballat en diferents formacions de duo, trio, quartet amb piano i quintet. Actualment té una formació de duo de piano i violí amb Jaume Angelès, Umbra Duo, una altra amb la violoncelista Laura Peribáñez i és membre del Bärhof Ensemble.