Publicat el

Biografia de Nativitat Yarza

Dijous 22 de setembre us presentem la biografia de Nativitat Yarza. Us esperem a les 19.00 al local per parlar de la primera dona que va exercir d’alcadessa a Catalunya. Ens acompanyarà un dels dos autors de la biografia que presentem: Isidre Surroca. Amb Antoni Dalmau, han escrit una biografia que aborda tots els aspectes de la vida d’aquest personatge històric. Per això té com a títol: Nativitat Yarza – Mestra, alcaldessa i miliciana.

Biografia de Nativitat Yarza

Natividad Yarza Planas va néixer a Valladolid el 1872 i va morir el 1960 a Tolosa de Llenguadoc. Enguany se celebra, doncs, el 150è aniversari del seu naixement. Se la coneix sobretot per haver estat la primera alcaldessa de Catalunya, en concret de Bellprat, Anoia. La seva figura, tanmateix, resulta força més complexa i, per tant, en volem parlar a fons.

La presentació de la biografia de Nativitat Yarza serà en català i en viu, però també podeu seguir-la per Zoom amb interpretació simuiltània al castellà. Caldrà, però, que prèviament us inscriviu enviant un mail a la nostra adreça habitual.

En col·laboració amb AREL (Amigos de la República Española en Luxemburgo) i de la Fundació Josep Irla.