Publicat el

Associacionisme i Ateneus del segle XXI

Dijous 15 de setembre, a les 19 hores, us convidem a una conferència sobre una institució molt catalana: els ateneus. Ens en parlarà al local Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus de Catalunya. En concret, el títol de la conferència serà «Associacionisme i Ateneus del segle XXI» i se centrarà en el cas de l’Ateneu Barcelonès (que enguany fa 150 anys).

Al segle XIX van proliferar per tot Catalunya els ateneus, entitats de foment de la cultura i millora de la societat. El model es va importar de França i Anglaterra, però de seguida va arrelar entre nosaltres i es va adaptar a les característiques del país. Els ateneus han arribat als nostres temps i s’han federat per continuar treballant en la millora de la qualitat de vida.

Associacionisme i Ateneus del segle XXI

Ens en parlarà al local (88, rue de la Semois; Luxembourg ville) el president de la FAC, Pep Morella. La xerrada serà gratuïta i es retransmetrà també a través de Zoom. Si la voleu seguir per internet, envieu-nos un missatge a la nostra adreça de contacte.