Publicat el

XXX Cicle de Cinema – Alcarràs

El XXX Cicle de Cinema del Centre Català comença dilluns 16 de gener a les 19 hores amb la projecció d’Alcarràs. Com que el nostre Cicle arriba a una xifra rodona, ho havíem de celebrar amb la millor pel·lícula catalana de l’any passat.

Alcarràs, dirigida per Carla Simón, narra la història d’una família de pagesos que han de deixar les terres que han conreat des de sempre. El propietari, amb qui només existeix un acord verbal, prefereix instal·lar-hi panells solars i fer arrencar els presseguers que són la vida de la família Solé.

XXX Cicle de Cinema - Alcarràs

Carla Simón, que ja va triomfar a Luxemburg i al mon amb la seva primera pel·lícula, Estiu 1993, presenta una cinta meravellosa. Amb un estil gairebé documental, transmet una història universal en un context local, com fan els gran creadors. El mèrit d’Alcarràs va ser reconegut a la Berlinale, on va guanyar l’Os d’or a la millor pel·lícula (primera obra en català en aconseguir-ho). A més, ha estat nominada als premis del Cinema Europeu i és finalista al premi LUX que concedeix el Parlament Europeu.

La projecció d’Alcarràs, dilluns 16 de gener a les 19 hores, en català i subtítols en francès, tindrà lloc al cinema Utopia, al Limpertsberg, que també acollirà les altres projeccions d’aquest XXX Cicle de Cinema. Atenció: cal adquirir les entrades directament al web del cinema o a la taquilla d’Utopia.

A més, podrem parlar via zoom amb la directora, Carla Simón, en acabar la projecció.

Més informació sobre el XXX Cicle de Cinema

La resta de pel·lícules del XXX Cicle seran Libertad (de Clara Roquet, 23 de gener), Bikes (pel·lícula infantil, 28 de gener) i El sostre groc (d’Isabel Coixet, 2 de febrer). Per a aquesta darrera projecció comptarem amb la presència d’una de les actrius de la pel·lícula, Violeta Porta.

El XXX Cicle de Cinema compta amb el suport de Catalan Films and TV, Transports Fernández i la Secretaria d’Acció Exterior i de la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya. Compta també amb la col·laboració de l’Ambaixada d’Espanya a Luxemburg.