Publicat el

XXX Cicle de Cinema – Libertad

La segona pel·lícula del XXX Cicle de Cinema serà Libertad, de Clara Roquet. La veurem al cinema Utopia dilluns 23 de gener a les 19 hores.

XXX Cicle de Cinema - Libertad

Libertad va ser seleccionada a la setmana de la crítica de Cannes i va inaugurar el festival de Valladolid. La pel·lícula de Clara Roquet narra la història dels Vidal. La família passa a la seva casa d’estiu les últimes vacances de l’àvia Ángela, que pateix Alzheimer en un estat avançat. Per primera vegada en la seva vida, la Nora sent que no troba el seu lloc: als catorze anys és massa gran per als jocs dels nens i massa petita per a les converses dels grans. Però tot canvia amb l’arribada de la Libertad, de quinze anys i filla de Rosana, la dona colombiana que cuida a Ángela. Rebel i magnètica, Libertad esdevé la porta a un estiu diferent.

La crítica n’ha destacat el treball de les actrius Maria Morera i Nicole García. També destaca la subtil manera de presentar  les diferències de classe, les desigualtats, les relacions mare-fill, l’amistat adolescent i l’anhel juvenil de descobrir el mon.

El XXX Cicle de Cinema compta amb el suport de Catalan Films and TV, Transports Fernández i la Secretaria d’Acció Exterior i de la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya. Compta també amb la col·laboració de l’Ambaixada d’Espanya a Luxemburg.