Posted on

Of 29 January 13 February: XIV film series Catalan Center Luxembourg

En el marc del seu XIV Cicle de Cinema, el Centre Català de Luxemburg us convida a veure les següents pel·lícules:

Wednesday 29 January 2007, 21h30: Animals ferits (2005), Ventura Pons:

Cartell Animals ferits

Director: Ventura Pons
production: Els Films de la Rambla
screenplay: Ventura Pons i Jordi Puntí
Photography: Rafa Lluch
Music: Carles Cases
Intèrprets: José Coronado, Aitana Sánchez-Gijón, Cecilia Rossetto, Marc Cartes

Silvio és un home d’èxit. Té una empresa, diners, salut, una casa a Barcelona, una altra casa a la costa, una dona que el deixa lliure per tenir una amant, Claudia, amb qui viu una aventura passional. Claudia té un amic, Daniel, un jove que treballa en una galeria d’art i que està casat amb Irina. Aquesta parella s’ha instal·lat en una routina que els separa cada vegada més. Mariela és una immigrant sud-americana que treballa per a en Silvio i la dona. El seu xicot, Jorge Washington, somia una vida millor. Tots aquests personatges són animals ferits que es llepen les ferides quan els esdeveniments prenen un camí inesperat.

Wednesday 3 February 2007, 17h00 (sessió per a nens): Les tres bessones i Gaudí (2002) seguit dEl Patufet (2005)

Les tres bessones

Address: Ernest Agulló / Jordi Valbuena
production: Cromosoma S.A.
screenplay: Frances Ortel / Joan Sol a partir d’una idea de Roser Capdevila
Music: Pep Lladó

Les tres bessones, els famosos personatges creats per Roser Capdevila, viuen una nova aventura, aquest cop a la Barcelona modernista de principis del segle XX. Hi reviuen les anècdotes de la vida d’Antoni Gaudí i ens duen a descobrir les característiques de l’obra del genial arquitecte.

Wednesday 5 February 2007, 21h30: Ficció (2006), Cesc Gay

Ficció

Director: Cesc Gay
Productor: Marta Esteban i Gerardo Herrero
Photography: Andreu Rebés A.E.C.
Guía: Cesc Gay i Tomàs Aragay
Intèrprets: Eduard Fernández, Javier Cámara, Montse Germán, Carme Pla, Àgata Roca

Alex és un director que té problemes per acabar el guió de la seva pròxima pel·lícula. Aleshores decideix de marxar sol, sense dona ni fills, a casa d’un amic a la muntanya. Allà coneixerà la Mònica, una violonista de vacances. Ficció, un dels grans èxits de la temporada a Catalunya, explora tot el que perdem amb l’edat, allò a què hem de renunciar quan agafem diferents camins.

Thursday 8 February 2007, 21h30: Rock & Cat (2006), de Jordi Roigé (El director serà present a la projecció)

Rock&Cat

Director: Jordi Roigé
Productor: Àngels Civit
screenplay: Jordi Roigé
Photography: Nono Arruga
Coordinació musical: Josep Thió
Amb Lluís Gavaldà, Gerard Quintana, Pep Sala, Josep Thió, Cris Juanico

Rock&Cat és un documental sobre l’eclosió delrock catalàdurant els anys 80. In that moment, for the first time, grups de rock en català coneixen un autèntic èxit popular, amb grans concerts, clubs de fans i importants vendes de discs. Es tracta també, i sobretot, d’un documental musical i un retrat sense nostàlgia de tota una generació de músics molt diferents.

Wednesday 13 February 2007, 21h30: Salvador (2006), de Manuel Huerga (El productor serà present a la projecció)

Salvador

Director: Manuel Huerga
Productor: Jaume Roures
screenplay: Lluís Arcarazo
Photography: David Omedes
Music: Lluis Llach
Intèrprets: Daniel Brühl, Tristán Ulloa, Leonardo Sbaraglia, Ingrid Rubio, Leonor Whalting

He 2 de març del 1974, amb Franco encara al poder, Salvador Puig Antich, jove militant del Movimiento Ibéric de Liberación (MIL), esdebé el darrer pres polític executat mitjançant el «garrot vil» a Espagne. El film repassa la seva història i la lluita desesperada de la seva familia, dels seus companys i dels advocats per evitar-ne l’execució. No es tracta d’una simple retrospectiva nostàlgica d’un fet històric aïllat, local i anecdòtique sinó de la vida d’un jove que va triar deliberadament lluitar per la llibertat i assumir-ne el preu, tràgic i desproporcionat, que li tocarà pagar. La història, en aquest sentit, en farà un símbol.

Totes les projeccions tenen lloc al cinema Utopia (Of. de la Faïencerie, Luxembourg Ville).

Podeu consultar el programa complet en el PDF adjunt.