Publicat el

Del 29 de gener al 13 de febrer: XIV Cicle de cinema del Centre Català de Luxemburg

En el marc del seu XIV Cicle de Cinema, el Centre Català de Luxemburg us convida a veure les següents pel·lícules:

Dilluns 29 de gener 2007, 21h30: Animals ferits (2005), de Ventura Pons:

Cartell Animals ferits

Director: Ventura Pons
Producció: Els Films de la Rambla
Guió: Ventura Pons i Jordi Puntí
Fotografia: Rafa Lluch
Música: Carles Cases
Intèrprets: José Coronado, Aitana Sánchez-Gijón, Cecilia Rossetto, Marc Cartes

Silvio és un home d’èxit. Té una empresa, diners, salut, una casa a Barcelona, una altra casa a la costa, una dona que el deixa lliure per tenir una amant, Claudia, amb qui viu una aventura passional. Claudia té un amic, Daniel, un jove que treballa en una galeria d’art i que està casat amb Irina. Aquesta parella s’ha instal·lat en una routina que els separa cada vegada més. Mariela és una immigrant sud-americana que treballa per a en Silvio i la dona. El seu xicot, Jorge Washington, somia una vida millor. Tots aquests personatges són animals ferits que es llepen les ferides quan els esdeveniments prenen un camí inesperat.

Dissabte 3 de febrer 2007, 17h00 (sessió per a nens): Les tres bessones i Gaudí (2002) seguit d’El Patufet (2005)

Les tres bessones

Direcció: Ernest Agulló / Jordi Valbuena
Producció: Cromosoma S.A.
Guió: Frances Ortel / Joan Sol a partir d’una idea de Roser Capdevila
Música: Pep Lladó

Les tres bessones, els famosos personatges creats per Roser Capdevila, viuen una nova aventura, aquest cop a la Barcelona modernista de principis del segle XX. Hi reviuen les anècdotes de la vida d’Antoni Gaudí i ens duen a descobrir les característiques de l’obra del genial arquitecte.

Dilluns 5 de febrer 2007, 21h30: Ficció (2006), de Cesc Gay

Ficció

Director: Cesc Gay
Productor: Marta Esteban i Gerardo Herrero
Fotografia: Andreu Rebés A.E.C.
Guía: Cesc Gay i Tomàs Aragay
Intèrprets: Eduard Fernández, Javier Cámara, Montse Germán, Carme Pla, Àgata Roca

Alex és un director que té problemes per acabar el guió de la seva pròxima pel·lícula. Aleshores decideix de marxar sol, sense dona ni fills, a casa d’un amic a la muntanya. Allà coneixerà la Mònica, una violonista de vacances. Ficció, un dels grans èxits de la temporada a Catalunya, explora tot el que perdem amb l’edat, allò a què hem de renunciar quan agafem diferents camins.

Dijous 8 de febrer 2007, 21h30: Rock & Cat (2006), de Jordi Roigé (El director serà present a la projecció)

Rock&Cat

Director: Jordi Roigé
Productor: Àngels Civit
Guió: Jordi Roigé
Fotografia: Nono Arruga
Coordinació musical: Josep Thió
Amb Lluís Gavaldà, Gerard Quintana, Pep Sala, Josep Thió, Cris Juanico

Rock&Cat és un documental sobre l’eclosió del “rock català” durant els anys 80. En aquell moment, per primera vegada, grups de rock en català coneixen un autèntic èxit popular, amb grans concerts, clubs de fans i importants vendes de discs. Es tracta també, i sobretot, d’un documental musical i un retrat sense nostàlgia de tota una generació de músics molt diferents.

Dimarts 13 de febrer 2007, 21h30: Salvador (2006), de Manuel Huerga (El productor serà present a la projecció)

Salvador

Director: Manuel Huerga
Productor: Jaume Roures
Guió: Lluís Arcarazo
Fotografia: David Omedes
Música: Lluís Llach
Intèrprets: Daniel Brühl, Tristán Ulloa, Leonardo Sbaraglia, Ingrid Rubio, Leonor Whalting

El 2 de març del 1974, amb Franco encara al poder, Salvador Puig Antich, jove militant del Movimiento Ibéric de Liberación (MIL), esdebé el darrer pres polític executat mitjançant el «garrot vil» a Espagne. El film repassa la seva història i la lluita desesperada de la seva familia, dels seus companys i dels advocats per evitar-ne l’execució. No es tracta d’una simple retrospectiva nostàlgica d’un fet històric aïllat, local i anecdòtique sinó de la vida d’un jove que va triar deliberadament lluitar per la llibertat i assumir-ne el preu, tràgic i desproporcionat, que li tocarà pagar. La història, en aquest sentit, en farà un símbol.

Totes les projeccions tenen lloc al cinema Utopia (Av. de la Faïencerie, Luxembourg Ville).

Podeu consultar el programa complet en el PDF adjunt.