Publicat el

29 de juny: nit de l'havanera

El dia 29 de juny a dos quarts de nou del vespre, a la sala Sang & Klang (1, rue des Trois Glands; Luxembourg) celebrarem la tradicional nit d’havaneres del Centre Català de Luxemburg. Tindrem pa amb tomàquet, botifarres, cremat, cava i coca; a més de l’actuació musical del grup Vallparadís.

L’èxit d’aquests darrers anys ens ha portat a dedicar, també aquest any 2007, una nit especial a les havaneres. El grup Vallparadís Aquest gènere musical neix a mitjan segle XIX a Cuba com a resultat d’una barreja de ritmes anglesos, francesos i africans. Més endavant, amb els contactes colonials, desembarca a la Península Ibèrica amb els mariners i emigrants que tornen de l’illa i s’incorpora a la música del teatre d’aquella època (la sarsuela), de vegades, àdhuc a l’òpera (com és el cas de Carmen).

La lletra i el ritme de l’havanera evoquen un món llunyà i una vida fàcil. L’havanera, amb la seva càrrega de melangia, es canta a tota Espanya, sobretot després de la pèrdua de les colònies, durant el segle XX. Avui es canta especialment a Euskadi (per part d’orfeons), a la zona d’Alacant (corals) i a Catalunya (en grups de tres a set cantants).

Si us heu perdut la gran cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, sempre podeu gaudir de la nit de l’havanera del Centre Català aquest 29 de juny. En aquesta ocasió hem convidat el grup Vallparadís, amb un repertori que va més enllà de l’havanera (en català i en castellà) i abraça el vals i la cançó de taverna. Per completar l’ambient, no faltarà l’indispensable cremat, per sentir-nos entre el Carib i la Costa Brava sense sortir de Luxemburg.

El preu (que comprèn pa amb tomàquet, botifarres, cremat, cava i coca) és de 35 euros (estudiants i socis, només 30 euros). Per reservar, poseu-vos en contacte amb nosaltres o bé truqueu al 220678 o al 437281.