Publicat el

Dijous 7 i dimarts 12 de febrer 2008: projecció de Llach, la revolta permanent

Dijous 7 de febrer a les 21h30, al cinema Utopia de la ciutat de Luxemburg, veurem la pel.lícula Llach, la revolta permanent (2007), dirigida per Lluís Danès. El documental narra els fets de Vitòria el març del 1976 (l’assassinat de representants obrers a mans de la policia) i el retorn de Llach a aquesta ciutat trenta anys després. Es tracta d’un cop d’ull a la vida del gran cantautor català i a uns esdeveniments clau de la transició a la democràcia.
Llach
Si no podeu assistir a aquesta tercera sessió del XV Cicle de Cinema del Centre Català, tindreu una nova oportunitat de veure aquest interessant documental dimarts 12 de febrer a les 21h30 al Cinema Utopia.

Director: Lluís Danès
Productor: Jaume Roures
Guió: Lluís Arcarazo i Lila Pla
Música: Lluís Llach
Argument: El 3 de març de 1976, a Vitòria, en ocasió d’una reunió obrera, la intervenció de la policia deixa cinc morts i més de cent ferits de bala. Aquella nit, Lluís Llach composa la que esdevindria una de les cançons més emblemàtiques d’aquest període de repressió “Campanades a mort”. Trenta anys més tard, el 2006, Llach visita Vitòria per cantar-hi la cançó en un concert organitzat en memòria de les víctimes del 3 de març. Un viatge per l’espai i el temps guiat per la música i les lletres de Llach on es barregen els records del cantautor i els testimonis dels protagonistes dels esdeveniments. És l’història d’una cançó, el retrat del compositor i la crònica dels fets que van inspirar-la. Una crida a la revolta permanent contra l’oblit.