Publicat el

20 de juny: nit de l'havanera

Per petició popular, donat l’èxit d’edicions anteriors, aquest 2008 tornem a organitzar la Nit de l’Havanera a Luxemburg. En concret, el dia 20 de juny a dos quarts de nou del vespre, a la sala Sang & Klang del Pfaffenthal (1, rue des Trois Glands; Luxembourg: podeu veure un mapa aquí) celebrarem la tradicional cantada d’havaneres del Centre Català de Luxemburg. Enguany, a més de l’actuació musical del grup Vallparadís, convidats de nou per a aquesta ocasió després del seu èxit en l’edició anterior, tindrem pa amb tomàquet, botifarres, coca, cava i l’indispensable cremat.

Grup Vallparadís

Breu història de l’havanera (per si de cas): aquest gènere musical neix a mitjan segle XIX a Cuba com a resultat d’una barreja de ritmes anglesos, francesos i africans. Més endavant, desembarca a la Península Ibèrica amb els mariners i emigrants que tornen de l’illa i s’incorpora a la música del teatre d’aquella època (la sarsuela), de vegades, a l’òpera (com és el cas de Carmen). La lletra i el ritme de l’havanera evoquen un món llunyà i una vida fàcil. L’havanera, amb la seva càrrega de melangia, es canta a tota Espanya, sobretot després de la pèrdua de les colònies, durant el segle XX. Avui es canta especialment a Euskadi (per part d’orfeons), a la zona d’Alacant (corals) i a Catalunya (en grups de tres a set cantants).

Com a aperitiu de la gran cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell (experiència que tothom hauria de viure, com a mínim una vegada a la vida), podeu gaudir de la nit de l’havanera del Centre Català aquest 20 de juny. Com sabeu, el grup Vallparadís pot oferir un repertori que va més enllà de l’havanera (que canten tant en català com en castellà) per delectar-nos amb valsos o cançons de taverna per fer més interessant la festa. Tampoc faltarà el cremat per acabar de construir un ambient entre caribeny i mediterrani al cor de Luxemburg.

En français.

El preu (que comprèn pa amb tomàquet, botifarres, cremat, cava i coca) és de 35 euros (estudiants i socis, només 25 euros). Per reservar, poseu-vos en contacte amb nosaltres o bé truqueu al 220678 o al 437281.

Atenció: el grup Vallparadís actuarà també l’endemà, 21 de juny, en el marc del Festival Latino. Aquest segon concert tindrà lloc a les 21h a l’aparcament de la Pétrusse (Luxembourg Ville), espai habitual d’aquest festival intercultural i musical.