Publicat el

23 de maig: conferència de l'escriptor Jaume Cabré

Divendres 23 de maig rebrem la visita d’un dels grans noms de les lletres catalanes, l’escriptor Jaume Cabré. A la Salle des Arts (l’antiga Sala Mansfeld) de la Biblioteca Nacional de la ciutat de Luxemburg, a partir de les vuit del vespre, l’autor ens parlarà de la gènesi d’una novel.la i del procés literari i creatiu. Per a la seva exposició, es basarà en exemples de la seva darrera novel.la, Les veus del Pamano (una lectura molt recomanable, més enllà d’aquesta conferència).

Jaume Cabré

Aquesta obra, aplaudida per la crítica, és un dels èxits de la literatura catalana recent. Ha estat traduïda a l’alemany, al castellà, a l’holandès, a l’hongarès i a l’italià. En concret, la traducció a l’alemany, Die Stimmen des Flusses, va ser objecte d’una espectacular campanya de promoció per part de l’editorial alemanya Suhrkamp i va convertir l’autor en un dels triomfadors de la Fira del Llibre de Frankfurt del 2007. Per completar, aviat veuran la llum les traduccions al francès, al finès, al grec, a l’hebreu i al romanès.

En realitat, no és una excepció que les novel.les de Jaume Cabré es llegeixin a Catalunya i a l’estranger. El precedent de Senyoria (que fins i tot va rebre el premi Méditerranée a França) és potser el més recordat. Per tots aquests motius, serà molt interessant tenir l’ocasió de parlar amb ell sobre la seva experiència com a creador.
Portades de Les veus del Pamano
Recordeu que l’entrada a la Salle des Arts és al número 9 de la rue Notre Dame, pel pati interior. Recordeu que l’hora prevista d’inici són les 20h i que l’entrada és lliure.

Acabada la conferència, tindrem ocasió de compartir un sopar amb l’escriptor i melòman per comentar la seva intervenció en un ambient més distès. Per organitzar el sopar, us demanaríem de reservar a la nostra adreça habitual.

En français par ici.