Publicat el

Del 24 al 26 d'abril: Printemps des poètes

Del 24 al 26 d’abril se celebrarà a Luxemburg la primavera poètica o Printemps des poètes. L’edició de 2008 va ser un èxit rotund i aquest any no s’espera menys. El tema d’enguany és EN RIRE(S) i el programa preveu:

Divendres 24:

  • 19.00: Homenatge a Jean Tardieu a la Kulturfabrik (116, rue de Luxembourg, Esch-sur-Alzette). Intervindran set dels poetes convidats i el músic César Stroscio.

Dissabte 25:

  • 16.00: Claustre de l’abadia de Neumünster. Recital “EN RIRE(S)” amb Jean-Pierre Verheggen i música de César Stroscio.
  • 17.30: A la capella de l’abadia de Neumünster, vernissage de l’exposició fotogràfica sobre el Printemps des poètes 2008.
  • 19.30: A l’abadia de Neumünster, Gran nit de la poesia amb tots els poetes convidats a més de César Stroscio i André Mergenthaler. També hi haurà l’espectacle “Ritual” amb música de Camille Kerger i textos de Nico Helminger.

Diumenge 26 (Dia Internacional de la Catalunya Exterior 2009, per cert):

  • 11.00: A la galeria d’art Simoncini (6, rue de Notre-Dame, Luxembourg Ville), recital de poesia i comiat al Printemps.

Víctor Obiols

Per a l’edició 2009 del Printemps, el Centre Català de Luxemburg ha convidat el poeta Víctor Obiols (a la foto) per representar Catalunya en aquesta trobada internacional. L’autor intervindrà en les sessions de divendres i de dissabte al vespre.

Obiols és un home polifacètic: professor universitari, músic, poeta, traductor, director del festival “Barcelona poesia”, assagista, corrector… i guanyador dels premis Miquel de Palol i Màrius Torres de poesia. Tindrem dues ocasions d’escoltar-lo a Luxemburg al costat d’altres convidats del festival com Seyhmus Dagtekin, Anise Koltz, Rosaria Lo Russo, Bernard Noël o Jose Luis Peixoto, entre d’altres.

Tots els actes són gratuïts i no cal reserva prèvia.