Publicat el

2 de febrer: recital de poesia a la Biblioteca d'Esch-sur-Alzette

Dimarts 2 de febrer, la Kulturfabrik ha organitzat una segona edició del “Vers à verre” dedicat a Catalunya. Enguany el recital tindrà lloc a la Biblioteca municipal d’Esch-sur-Alzette a partir de les vuit del vespre (20h00). L’entrada és gratuïta i dóna dret a un petit refrigeri ofert pel Centre Català de Luxemburg: pa amb tomàquet, embotits, formatges i vi de la terra.

Jaume Pont

Els poetes convidats per a la sessió del 2 de febrer són Jaume Pont i Jordi Virallonga. També comptarem amb els interludis musicals del guitarrista Miguel Ruiz, que tocarà peces de dos compositors catalans, Albéniz i Granados.

J. Pont és poeta, crític literari i professor de la Universitat de Lleida. Ha publicat: Límit(s), Els vels de l’eclipsi, Jardí bàrbar, Divan, Raó d’atzar. Poesia 1976-1989, Vol de cendres, Llibre de la Frontera i Enlloc. Ha estat traduït al francès i ha guanyat els premis Octubre, Serra d’Or (en dues ocasions), Nacional de la Crítica i Carles Riba.

Jordi Virallonga

J. Virallonga és també professor universitari, en aquest cas de la Universitat de Barcelona, a més d’articulista, assagista, editor i traductor. Una de les seves activitats principals és la difusió de la poesia, pròpia i d’altres. Ha estat traduït a diverses llengües i ha rebut els premis Ciudad de Irún, Alfons el Magnànim i Villa de Aoiz, a més del Giovanni Pontiero de traducció. Com a autor poètic, ha publicat: Saberte, Perímetro de un día, El perfil de los pacíficos, Crónicas de usura, Los poemas de Turín, Llevarte el día a casa. El seu darrer treball és Todo parece indicar.

Recordeu que la Kulturfabrik organitza una vetllada poètica cada mes, cadascuna dedicada a una cultura diferent. Podeu trobar-ne més informació a la pàgina web de la KuFa.