Publicat el

23-26 abril: cap de setmana gastronòmic, literari i català

Aquest proper cap de setmana, de divendres 23 a dilluns 26, el Centre Català ha previst un munt d’activitats. Teníem diverses excuses, Sant Jordi i el Dia Internacional de la Catalunya Exterior, i les volíem aprofitar.

Per començar, divendres 23, dia de Sant Jordi, amb una parada de llibres i roses al restaurant Chez Rafael (a place de París, al centre de la ciutat de Luxemburg). En aquesta parada, oberta de 16.00 a 20.30, podreu trobar les últimes novetats en català i castellà, a més de molt bones ofertes. Cada comprador rebrà l’obsequi d’una rosa.

Al mateix restaurant, a partir de les 20.30, se celebrarà el tradicional sopar de Sant Jordi del Centre Català. El preu del menú d’aquest vespre és de 35 euros. A més del menjar, inclou un petit recital de poesia organitzat pels esforçats voluntaris del Centre. Si voleu reservar, truqueu al (00352) 691 425565 o bé escriviu a la nostra adreça de contacte.

Aquell mateix vespre a partir de les 19.00, si voleu més poesia, comença el Printemps des poètes a la Kulturfabrik d’Esch-sur-Alzette. Per començar, hi haurà un petit bufet per sopar, que vindrà seguit d’un homenatge a la poeta Taslima Nasreen (Premi Sájarov del Parlament Europeu) i d’un recital de poesia amenitzat per Judith i Vania Lecuit (violoncel i alto).

El Printemps des poètes, una festa de la poesia que se celebra des de fa més de vint anys a tot el món, continua dissabte amb un concert de jazz a l’Istituto Italiano di Cultura a les 11.30 i amb la Grande nuit de la poésie dissabte al vespre a partir de les 19.00 a l’abadia de Neumünster. Com en les darreres cinc edicions, el Centre Català hi serà representat, en aquest cas, per la poeta Susanna Rafart.

El darrer acte del Printemps serà diumenge 25 d’abril, a les 11.00, a la galeria d’art Simoncini (rue Notre Dame, de la ciutat de Luxemburg). Diumenge 25 d’abril és, a més, el Dia Internacional de la Catalunya Exterior. Durant aquest dia dedicat als catalans escampats i organitzats arreu del món, se celebraran una sèrie d’actes i la FIEC publicarà més informació sobre el dret de vot dels catalans a l’estranger. Si en voleu més dades, feu un cop d’ull al missatge anterior d’aquesta pàgina.

Per si encara no en teníeu prou, dilluns 26 encara hi ha una activitat prevista. En aquest cas, gastronòmica, per acabar tal com vam començar. Un cuiner català farà una classe magistral al Lycée de Bonnevoie. Aprofitant la seva presència, hem muntat un taller de cuina mediterrània obert al públic i al mateix Lycée. A partir de les 17.00 i per 60 euros (inclou les classes i el sopar), podreu participar en aquest interessant taller de cuina i preparar el sopar que ens cruspirem tots plegats després (a partir de les 19.00). El preu del sopar és de 45 euros (tot inclòs). Per inscriure-us, escriviu a la nostra adreça.

I recordeu que el 3 de maig ens visitarà la Maria del Mar Bonet per a un concert excepcional i que el 4 de maig tindreu l’ocasió de sopar i xerrar amb el matemàtic Claudi Alsina (tema: «Les vitamines de les matemàtiques»), que l’endemà prounciarà una conferència sobre els secrets matemàtics de Gaudí a la Universitat de Luxemburg.