Publicat el

25 d'abril: Dia Internacional de la Catalunya Exterior 2010

Diumenge vinent se celebra el Dia Internacional de la Catalunya Exterior 2010 marcat per l’amenaça de la supressió de vot a 126.398 catalans

Amb l’objectiu de recordar els centenars de milers de catalans que viuen fora del país, aquest proper diumenge, dia 25 d’abril, se celebrarà el Dia Internacional de la Catalunya Exterior 2010.

Dia Internacional de la Catalunya Exterior

El Dia Internacional de la Catalunya Exterior és una iniciativa de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC), que agrupa a la majoria de centres, casals i associacions catalanes de l’exterior. En la Trobada de Casals Catalans del Con Sud d’Amèrica, celebrada el 1997 a la ciutat argentina de Mendoza, la FIEC va presentar la proposta d’instituir aquesta Diada. La proposta fou aprovada majoritàriament, tant per les comunitats catalanes d’Amèrica com per les d’Europa i la resta del món. El 1998 se celebrà per primera vegada el Dia Internacional de la Catalunya Exterior.

El 4 de març de 1999, el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució que declarava oficial la Diada, amb el següent text: «El Parlament de Catalunya insta al Govern a establir oficialment la celebració del Dia Internacional de la Catalunya Exterior per Sant Jordi, o el primer diumenge després de Sant Jordi, si aquesta diada no s’escau en diumenge, i en el marc de les seves competències, a donar relleu públic a aquesta celebració». En aquest sentit, el Govern de Catalunya, en la seva reunió del dia 6 d’abril del mateix any 1999, va adoptar l’acord de declaració oficial d’aquesta Diada.

La imatge mostra el cartell del Dia Internacional de la Catalunya Exterior 2010, obra de Mauricio Vicente, del Centre Català de Rosario, Argentina.