Publicat el

12 de novembre: concert de Lídia Pujol

Divendres dia 12 de novembre a les vuit del vespre, la cantautora catalana Lídia Pujol presentarà el seu espectacle Els amants de Lilith a l’abadia de Neumünster de la ciutat de Luxemburg. Es tracta del segon treball d’aquesta gran artista que tindrem el privilegi d’escoltar a Luxemburg.

Tot i que també és actriu, Lídia Pujol és coneguda a Catalunya sobretot per la seva música. Lídia PujolHo deu a la seva magnífica veu i als treballs discogràfics d’acurada producció. Es va iniciar amb un duo de curta durada i gran qualitat amb Sílvia Comes. Entre altres col.laboracions hi ha grans noms del panorama català com Sopa de Cabra i Lluís Llach. Fora de Catalunya no li han faltat tampoc companys interessants: des del basc Kepa Junkera a la portuguesa Dulce Pontes; de Brian Dunning (de Nightnoise) a Jackson Browne. També destaca el seu treball amb la cantaora Mayte Martín.

En el seu primer disc, Iaie, posava música a poemes de Lorca i de Jacques Prévert, amb un bonus track d’Albert Pla. Aquest treball contenia, a més, curiositats com una cançó tradicional yiddish i una d’irlandesa… en irlandès.

Mentre madura nous projectes, Lídia Pujol presentarà a Luxemburg el seu segon treball: Els amants de Lilith. Aquesta elaborada peça inclou cançons tradicionals que giren a l’entorn de la figura femenina. El mite de Lilith, hebreu, forneix una clau de lectura del disc. El mite explica que Lilith era la primera dona d’Adam, creada amb fang, igual a ell però que finalment fou expulsada del paradís per la seva sexualitat activa. Acompanyaran Pujol quatre excel.lents músics: Pau Figueres, Dani Espasa, Miquel Àngel Cordero i Aleix Tobias.

El Centre Català compta, per a aquest concert, amb la col.laboració del Centre Culturel de Rencontre de Neumünster. Recordeu que les entrades ja són a la venda a Luxembourg-Ticket.