Publicat el

22 i 24 de novembre: conferències polítiques

El cicle de conferències organitzat pel Centre Català de Luxemburg va començar de manera un xic accidentada el dia 12 d’octubre: una avaria mecànica en un avió ens va deixar sense el convidat principal. Tanmateix, la decisió de continuar aquest cicle de conferències ens va fer tirar endavant i hi ha programades dues conferències per als dies 22 i 24 de novembre.

D’una banda, dilluns 22 de novembre comptarem finalment amb Oriol Junqueras, diputat al Parlament Europeu dins la Coalició Esquerra dels Pobles-Verds per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que va haver d’anul.lar la conferència prevista a l’octubre per culpa de l’avió que l’havia de dur a Luxemburg. La seva intervenció tindrà lloc a les 20.00 hores a l’Infovideocenter, 5 avenue Marie-Thérèse, de la ciutat de Luxemburg.

Dos dies després, a les 19.00, al restaurant Pinocchio (58, rue de Strasbourg, Luxembourg Ville), un partit de nova creació es presentarà entre nosaltres i oferirà el seu punt de vista sobre les eleccions del dia 28, que s’anuncien cabdals per al futur de Catalunya. Es tracta de Reagrupament, que estarà representat per Manel Bargalló, cap de la secció estrangera del partit, coneguda també com a Vegueria d’Exteriors.

El cicle es completarà al gener, amb l’eurodiputat Ramon Tremosa (CiU). La resta de partits amb representació al Parlament de Catalunya han estat convidats però, per una raó o una altra, han declinat la nostra invitació. Tanmateix, mirarem de convèncer-los de venir a Luxemburg d’aquí a uns mesos. Mentrestant, podeu llegir aquest butlletí de la FIEC, on s’enumeren les propostes de tots els partits per a les comunitats catalanes a l’estranger.