Publicat el 1 comentari

14 de febrer: projecció d'Herois

Dilluns 14 de febrer (dia dels enamorats, en segons quines contrades) a les 21.30 es tancarà el cicle de cinema del Centre Català de Luxemburg. Al cinema Utopia assistirem a la projecció de la pel.lícula Herois.

Herois

Aquesta cinta ha estat dirigida per Pau Freixas i compta amb grans actors com a protagonistes: Eva Santolaria, Àlex Brendemühl, Lluís Homar i Emma Suárez.

Es tracta d’una història amable que evoca, a partir de trobades casuals al llarg d’una carretera, les darreres vacances de la infantesa de dos personatges, que podrien ser exemples d’una generació. De fet, Herois acaba sent un viatge al passat i una evocació de la innocència de les vacances d’estiu en la dècada de 1980. Sense oblidar alguns elements per induir-nos a reflexionar sobre el futur.

Aquest film va meréixer el premi del públic en el Festival de Cinema de Màlaga.

Un pensament sobre “14 de febrer: projecció d'Herois

  1. Si el Gran Vázquez ens va transportar a la dècada dels seixanta, Herois ho va fer a la dels vuitanta.

    La pel.licula Herois ens arriba a fer creure que els vuitanta foren tant o més feliços que els seixanta i qui sap si tant o més feliços que els feliços anys de la dècada dels vint. En tot cas i vistes les coses des de la perspectiva del 18è Cicle de Cinema, i si ens preguntéssim on rau el secret de la felicitat, l’eterna pregunta comportaria l’eterna resposta, la de que els temps viscuts foren més bons…

    Herois ens deixa plantejada la pregunta del perquè perdem o hauríem de perdre la ingenuïtat. Perquè un nen carallot i consentit pels de casa seva és un perdedor entre els de la seva colla infantil, mentre que el carallot esdevingut adult és converteix en un triomfador sense cap necessitat de deixar de ser un carallot.

    De totes totes una pel·lícula guanyadora on Pau Freixas ens guanyà a tots el cor treballant amb eines tant senzilles com la transparent ingenuïtat infantil i la nostàlgia dels propis personatges que el realitzador ens arriba a fer confondre amb la nostra pròpia enyorança dels temps perduts.

Els comentaris estan tancats.