Publicat el

24 de març: inauguració del local

Enguany, per primera vegada des de la seva fundació (octubre de 1987), el Centre Català de Luxemburg (CCL) disposarà d’un local social propi. Aquest espai es troba al número 88, Rue de la Semois (L-2533 Luxemburg). Aquí teniu un enllaç a Google Maps per a situar-lo geogràficament:


Mostra un mapa més gran

Comptar amb una seu física permetrà organitzar noves activitats: concerts de petit format, exposicions, conferències sobre temes d’actualitat política i cultural, activitats per a la gent jove, activitats infantil, cercle de lectura, cursos, etc. i ens permet també tenir una biblioteca permanent amb tots els fons editorials que al llarg dels 24 anys d’existència del CCL hem anat rebent.

Però tal i com ha estat sempre l’esperit del CCL, El local no serà d’ús exclusiu del CCL sinó que el volem obrir a d’altres iniciatives associatives i/o culturals a Luxemburg, així com a totes les idees que els socis ens vulgueu proposar. Si teniu idees, no dubteu a fer-nos les arribar.

La inauguració, a la qual tots els socis del CCL esteu cordialment convidats, se celebrarà el dijous dia 24 de març a les 19.00 hores.

Serà, de fet, l’acte de llançament d’una setmana d’activitats del Centre Català on volem, un cop més, donar projecció a la cultura catalana a Luxemburg. Us convidem doncs a compartir amb nosaltres en els dies successius a la inauguració de la seu del CCL: el vernissatge de l’exposició sobre Ramon Llull al Centre Cultural de l’Abbaye de Neumünster (el dia 25), una conferència de Josep Sempera de la Fundació Palau i Fabre (que serà la primera conferència al nou local el dia 26), la Calçotada (al local dels scouts de Belair el dia 27), la conferència de l’eurodiputat Ramon Tremosa (al nou local el dia 30) i, per cloure aquesta setmana d’activitats, una festa de la poesia que se celebrarà al nou local amb una parada de llibres el divendres dia 1 d’abril amb la presència del gran poeta català Narcís Comadira. Ell és, a més, el convidat del CCL per al Printemps des poètes que s’inicia divendres 1 d’abril i tindreu ocasió d’escoltar-lo dissabte 2 a l’abadia de Neumünster (a partir de les set del vespre) i diumenge 3 a la Galeria Simoncini (a partir de les onze del matí).

Es tracta de mostrar un cop més el nostre desig de compartir amb tothom la nostra cultura i de mostrar també el nostre desig de convertir la nostra associació, i ara el seu local, en un espai de trobada entre les cultures catalana i luxemburguesa.

Ens agradaria molt que ens acompanyessis en una ocasió tan rellevant per al Centre Català de Luxemburg. Si et plau confirma la teva assistència a l’acte inaugural del nou local del CCL amb un mail a l’adreça de sempre o per telèfon al 691 425565.