Publicat el

18-20 març: Festival des Migrations 2011

Del 18 al 20 de març se celebraran la 28a edició del Festival de les Migracions i l’11a del Saló del Llibre a les sales de LuxExpo, al barri de Kirchberg, de la ciutat de Luxemburg. El Centre Català hi serà doblement present, com de costum.

Ens podreu trobar en dues parades: la primera se situarà a la zona del Festival de les Migracions i oferirà informació turística sobre Catalunya i alguna cosa per menjar o beure, perquè el festival requereix molta energia. La segona parada és, de fet, una secció del tradicional “Stand des littératures” al Saló del Llibre. Hi podreu trobar les darreres novetats, llibres d’autors catalans traduïts a altres llengües i alguns llibres que heu de tenir si voleu afirmar (sense mentir) que la vostra és una bona biblioteca.

Pius Alibek

De fet, el plat fort del Centre Català en aquest festival es presenta en el marc del Saló del Llibre. Parlar de “plat fort” no és una frase feta: serà servit per un cuiner. Es tracta de Pius Alibek, que, evidentment, no és un cuiner qualsevol. Va néixer a Ankawa, al Kurdistan iraquià, en el si d’una família cristiana. Va abandonar el país el 1981 i, des d’aleshores, viu a Catalunya. És escriptor, professor, lingüista, investigador i, com ja hem dit, cuiner (i propietari del restaurant Mesopotàmia, a Barcelona). El seu primer llibre, Arrels nòmades, ha estat un gran èxit a Catalunya i ha recollit tota mena d’elogis. Després d’algunes edicions en català, s’acaba de publicar la versió espanyola i, a l’estiu, veurà la llum l’alemanya. Tindreu l’ocasió d’escoltar Pius Alibek, o fins i tot de parlar-hi i demanar-li una signatura, dissabte 19 a les dues de la tarda. Per a aquesta activitat, hem comptat amb la col.laboració del CLAE i del Círculo Cultural Español Antonio Machado.

El mateix dissabte, a les cinc de la tarda, Màxim Serranos i Soler, català resident a Luxemburg, llegirà fragments de la traducció al francès d’algun dels seus relats. Serà un tastet d’un llibre que es publicarà al maig sota el segell luxemburguès ultimomondo.

Si ens voleu donar un cop de mà i passar alguna estona en una parada atenent el públic, us ho agraïrem profundament i us podreu sentir orgullosos d’haver contribuït a fer un festival més lluït. Ens podeu escriure a l’adreça de sempre o posar-vos en contacte amb algun membre de la junta que conegueu personalment.