Publicat el

24 d'abril: Dia de la Catalunya Exterior

Amb l’objectiu de recordar els centenars de milers de catalans que viuen fora del país, diumente 24 d’abril se celebrarà el Dia Internacional de la Catalunya Exterior 2011.

El Dia Internacional de la Catalunya Exterior és una iniciativa de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC), que agrupa la majoria de centres, casals i associacions catalanes de l’exterior. En la Trobada de Casals Catalans del Con Sud d’Amèrica, celebrada el 1997 a la ciutat argentina de Mendoza, la FIEC va presentar la proposta d’instituir aquesta Diada, que fou aprovada majoritàriament tant per les comunitats catalanes d’Amèrica com per les d’Europa i la resta del món. El 1998 es va celebrar per primera vegada.

El 4 de març de 1999, el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució que declarava oficial la Diada. Per la seva banda, el Govern de Catalunya, en la reunió del dia 6 d’abril del mateix any 1999, va adoptar l’acord de declaraci’o oficial d’aquesta Diada.

Des de la creació del Dia Internacional de la Catalunya Exterior, la FIEC edita cada any un cartell commemoratiu. El d’enguany és obra d’Antònia Soplón, de la Casa Catalana de Saragossa.

En les edicions anteriors, el cartell commemoratiu del Dia Internacional de la Catalunya Exterior ha estat elaborat pels artistes Ràfols Casamada (1998), Antoni Clavé (1999), Josep Guinovart (2000), Chantal Ripol (2001), Roser Capdevila (2002), Sergi Mas (2003), Maria Girona (2004), Pilar Alférez Pinós (2005), Antoni Tàpies (2006), Núria Muñoz Ginesta (2007), Carles Ballesteros (2008), Maria Andrews (2009) i Mauricio Vicente (2010).