Publicat el

3 de maig: recital de poesia catalana a la Kulturfabrik

Dimarts 3 de maig, la Kulturfabrik i el Centre Català organitzen la tercera edició del «Vers à verre» dedicat a Catalunya. Com en la primera ocasió, el recital tindrà lloc a la Sala Ratelach d’aquest centre cultural d’Esch-sur-Alzette a partir de les vuit del vespre (20h00). L’entrada és gratuïta i dóna dret a un petit refrigeri ofert pel Centre Català de Luxemburg: pa amb tomàquet, pernil, fuet, formatge i vi de la terra.

Els poetes convidats per a aquesta sessió són els dos de l’edició anterior, Jaume Pont i Jordi Virallonga, que repeteixen perquè una nevada intempestiva els va deixar gairebé sols, a més de Josep Maria Sala-Valldaura. També podrem gaudir dels interludis jazzístics de dos músics ben coneguts entre els socis i seguidors del CCL: Francesc Marco (piano) i Jiri Slavik (diversos instruments).

Jaume Pont és poeta, crític literari i professor de la Universitat de Lleida. Ha publicat: Límit(s), Els vels de l’eclipsi, Jardí bàrbar, Divan, Raó d’atzar. Poesia 1976-1989, Vol de cendres, Llibre de la Frontera i Enlloc. Ha estat traduït al francès i ha guanyat els premis Octubre, Serra d’Or (en dues ocasions), Nacional de la Crítica i Carles Riba.

Jordi Virallonga és professor de la Universitat de Barcelona, a més d’articulista, assagista, editor i traductor. Una de les seves activitats principals és la difusió de la poesia, pròpia i d’altres. Ha estat traduït a diverses llengües i ha rebut els premis Ciudad de Irún, Alfons el Magnànim i Villa de Aoiz, a més del Giovanni Pontiero de traducció. Com a autor poètic, ha publicat: Saberte, Perímetro de un día, El perfil de los pacíficos, Crónicas de usura, Los poemas de Turín, Llevarte el día a casa i Todo parece indicar.

Josep Maria Sala-Valldaura també és professor de la Universitat de Lleida. Com a poeta, és autor d’una desena de títols, entre ells, En aquest dau del foc i Cardiopatia. D’altra banda, ha publicat reculls de poemes per a nens (Tren de paraules i Disfresses) i assaigs. Els seus versos han estat traduïts a diversos idiomes. Destaca també la seva faceta d’estudiós de la poesia i de la literatura en general. Pel que fa a premis, compta amb el Serra d’Or, el Joanot Martorell i el Cavall Verd.