Publicat el

14 d'abril: projecció de «Macià contra Companys»

El Centre Català de Luxemburg us convida a la projecció del documental Macià contra Companys, dirigit per Manuel Huerga i protagonitzat per Fermí Reixach, Fèlix Pons, Kai Puig, Julio Manrique, Joan Massotkleiner, Eduard Fernández, Miquel García Borda i Paula Vives. El guió és obra del televisiu Toni Soler, que també és historiador. Serà dissabte 14 d’abril a les 18.00 hores, al local del Centre Català de Luxemburg (88, rue de la Semois, Luxembourg Ville). Entrada lliure.

Aquest dissabte es compleix el 81è aniversari de la proclamació de la Segona República i el CCL vol contribuir a fer memòria d’aquell excepcional moment històric amb la projecció d’un documental que reflecteix les vivències i les contradiccions d’aquella època a Catalunya. Macià contra Companys és una ficció disfressada de documental o un reportatge amb elements de ficció gràcies al qual els protagonistes dels fets en parlen en primera persona, d’una manera molt realista, davant d’una càmera immòbil, com si la televisió i el gènere documental haguessin existit als anys trenta.