Publicat el

Del 20 al 22 d'abril: Printemps des poètes (i altres)

El cap de setmana següent serà ben actiu per al Centre Català, com no podia ser menys ara que s’apropa el Sant Jordi del 25è aniversari d’aquesta associació. D’una banda, participarem, com cada any, en el Printemps des poètes. De l’altra, presentarem la nostra biblioteca i, finalment, hem pensat una activitat infantil inspirada en Sant Jordi.

El Printemps des poètes és una manifestació que va néixer a França fa més de vint anys i que, en èpoques més recents, ha arribat a Luxemburg. Convoca poetes de tot el món durant un cap de setmana amb la finalitat de fer arribar la poesia al gran públic. El Centre Català de Luxemburg hi ha participat des de la primera edició al Gran Ducat. Enguany comptarem amb la participació del poeta Àlex Susanna. Tindreu ocasió d’escoltar-lo dissabte a l’abadia de Neumünster en dues ocasions. La primera, en solitari: a partir de les 18 hores, en una activitat que servirà per presentar la biblioteca Elisenda Franquesa anomenada «Biblioteca – Un mot, quatre bibliothèques» (en col·laboració amb la Biblioteca Eugenio Curiel, el Círculo Antonio Machado, la Biblioteca Ermesinde, la Biblioteca de l’Associació de Pares Portuguesos d’Ettelbruck, l’Istituto Italiano di Cultura i la Biblioteca Nacional de Luxemburg). La segona, amb tots els poetes convidats, a partir de les 20.00, en la ja tradicional «Grande Nuit de la Poésie».

Les activitats del Printemps (teniu aquí el programa complet) inclouen també un recital a la Kulturfabrik d’Esch-sur-Alzette divendres dia 20 a partir de les 19 hores, el debat «Printemps des Printemps» (dissabte a les 17 hores a Neumünster) i el matí de poesia (diumenge, 11 hores a la galeria Simoncini).

Diumenge 22, a les quatre de la tarda, al local del CCL (88, rue de la Semois) obrirem un taller per als més petits. Els ensenyarem a fer roses i dracs, per tal que estiguin preparats per Sant Jordi. Un cop feta la feina, celebrarem un bon berenar. I dilluns 23, no ho oblideu, tindrà lloc el sopar de Sant Jordi. Abans obrirem la nostra tradicional parada de llibres i roses i, després, lliurarem el premi al guanyador del concurs literari «Sant Jordi a mil».