Publicat el

6 de desembre: homenatge a Carmen Amaya

El Centre Català de Luxemburg i l’Asociación Luxemburgo-España a.s.b.l. (A.L.E.) us conviden a l’homenatge a Carmen Amaya que tindrà lloc el divendres 6 de desembre de 2013, a les 19.00 hores, al local del Centre Català de Luxemburg (88, rue de la Semois; L-2533 Luxembourg Ville).

Aquest any en fa cinquanta de la mort a Begur de la mítica bailaora Carmen Amaya. Nascuda el 1918 a una barraca del Somorrostro barceloní, Amaya va deixar un record inesborrable a tots els qui van poder assistir a alguna de les seves actuacions, ja fos als tablaos espanyols o a la Casa Blanca a Washington. Per retre-li homenatge, projectarem l’extraordinària pel·lícula Los Tarantos (v.o. es). Dirigida el 1963 per Rovira Beleta, la peça s’ha convertit en pel·lícula de culte no sols per als amants del flamenco sinó per a tots els cinèfils, per la seva qualitat intrínseca i perquè ens ofereix alguns dels darrers balls de la Capitana i alguns dels primers d’un joveníssim Antonio Gades.

La pel·lícula serà presentada (en castellà) per una gran especialista del flamenco, Montse Madridejos. Doctora en Història de la Música, Madridejos ha escrit articles i impartit conferències sobre la història del flamenco a Barcelona i a Catalunya en general. Ha dissenyat i elaborat tots els continguts de la pàgina web www.historiasdeflamenco.com. El proper 28 de novembre presentarà a Barcelona una biografia en imatges sobre Carmen Amaya, que ha escrit amb David Pérez Merinero i que ha prologat Juan Marsé.

Entrada lliure. Entre la presentació i la projecció s’oferirà una copa de cava a tots els assistents.