Publicat el

El Jean Monet ha acollit l'exposició "Cuba a Catalunya, el llegat dels indians"

Fins el 7 de febrer el bâtiment Jean Monnet de la Comissió Europea a Luxemburg va acollir l’exposició de fotografies i llibres «Cuba a Catalunya, el llegat dels indians», un recorregut històric per les relacions entre Catalunya i la Gran de les Antilles.

L'ambaixador espanyol durant el vernissage de la mostra Cuba a Catalunya

El vernissatge va tenir lloc el passat 21 de gener amb la presència de l’ambaixador espanyol al país, Sa Excel·lència Arturo Avello Díez del Corral. La mostra, organitzada pel Centre Català de Luxemburg amb la participació de Mireia Olivé i Tate Cabré, del Cercle d’Amistat Catalunya-Cuba, consta de 20 roll-ups explicatius, d’una col·lecció de llibres històrics i de la projecció d’entrevistes a descendents d’indians que narren les aventures americanes dels seus avantpassats, filantrops, emprenedors, agosarats i avantguardistes.

Durant l’acte inaugural, i després de les diferents intervencions, va tenir lloc una visita guiada de l’exposició. La cerimònia va acabar amb un vernissatge on es van poder tastar productes típics de la gastronomia catalana com les crackànies, obsequi de Casanellas xocolaters de Vilafranca del Penedès, un dels patrocinadors de la mostra.