Publicat el

6 de maig: projecció del documental "Enxaneta"

El Centre Català de Luxemburg us convida a la projecció del documental Enxaneta, dirigit per Paulí Subirà (versió en català amb subtítols en francès). Aquest segon visionat tindrà lloc dimarts 6 de maig a les 19.15 hores al local del Centre Català de Luxemburg (88, rue de la Semois; Luxembourg Ville).

L’enxaneta és el casteller que corona les populars estructures humanes anomenades castells. Fins que l’enxaneta no arriba al capdamunt del castell i posa els dos peus sobre les espatlles dels dosos, el castell no es considera carregat, i en aquest moment, l’enxaneta fa l’aleta. Enxaneta, és una producció en 3D de TV3 sobre el món dels castells i va estar nominada en la categoria de millor pel·lícula documental en els premis Gaudí, que concedeix l’Acadèmia del Cinema Català. El documental mostra els valors universals dels castells, la tradició popular catalana amb més de 200 anys d’història declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Entrada lliure.