Publicat el

Diumenge 14 de setembre: conferència d'Albert Sánchez Piñol

Aquest 2014 es compleixen 300 anys de l’onze de setembre de 1714. Per aquest motiu, el Centre Català de Luxemburg vol donar més volada a les activitats que cada any dedica a la Diada Nacional de Catalunya. I una de les activitats estrella d’aquest cicle que hem organitzat és la conferència de l’escriptor Albert Sánchez Piñol.

PIÑOL12©ferranforne2012OK-1024x681

Autor d’obres d’èxit com La pell freda o Pandora al Congo, Sánchez Piñol és un escriptor que ha sabut parlar a un públic massiu amb una escriptura de qualitat. Potser és l’escriptor més adient si volem parlar del Tricentenari, en tant que autor de la celebèrrima Victus. En aquesta novel·la històrica, es recreen l’ambient i els fets de la Guerra de Successió, conflicte que va sacsejar tot Europa i va culminar amb la caiguda de Barcelona l’onze de setembre de 1714. Tot plegat es trena amb una narració trepidant amb personatges ben atractius (entre ells, Vauban, personatge històric rellevant també en la història de Luxemburg).

De tot plegat, ens en parlarà diumenge 14 de setembre, a partir de les 17.30, al local del Centre Català de Luxemburg (88, rue de la Semois; Luxembourg ville). La xerrada serà en català, amb traducció xiuxiuejada i possibilitat de fer preguntes en qualsevol llengua.

En acabar la conversa amb el públic, Sílvia Bel, Llúcia Vives i Carles Beltran ens oferiran un fragment d’un espectacle de música i textos basats en la novel·la Victus.