Publicat el

Presentació de «El revers de l’arena» de Serge Basso

El revers de l'arena
Divendres 13 de maig, a les 19.30 al local (88 rue de la Semois; Luxembourg ville), Serge Basso de March presentarà a Luxemburg el seu llibre El revers de l’arena, publicat recentment en català per Edicions de 1984 en traducció de Nathalie Bittoun-Debruyne i Josep Maria Sala-Valldaura.

Segons l’editorial, «adscriure El revers de l’arena només a un sol gènere literari representaria empobrir tot allò que té de llibre de memòries, de narració, de crònica, de poesia en prosa i, sobretot, de testimoni de la realitat obrera d’Europa. (…) La versió teatral d’El revers de l’arena, sota el títol de Les dimanches de farine, ha assolit un gran èxit a Luxemburg, a Bèlgica i a França, entre altres raons perquè el públic s’hi troba reflectit des de l’enyorança, la tendresa i l’humor amb què l’obra, com el llibre, recorda la nostra història».

Serge Basso de March va néixer a Verdun (França) el 1960. Des del 2002 és director de la Kulturfabrik a Esch-sur-Alzette. Dirigeix també la revista Transkrit. És, a més, un destacat autor de la literatura luxemburguesa en llengua francesa.