Publicat el

“La plaça del Diamant” – “L’essentiel du cinéma catalan”

Continuant amb el cicle dedicat a les obres bàsiques del cinema català, en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, la Cinémathèque de Luxemburg presenta, dijous 9 de juny a les 18.30, una de les principals pel·lícules catalanes.

La plaça del Diamant (1982)

Adaptació de la novel·la homònima de Mercè Rodoreda en la qual es descriu la vida quotidiana del barri de Gràcia entre 1928 i els anys 50.

Tot això, mitjançant la mirada i l’experiència interior d’una noia, la Colometa, convertida, de la mà de Mercè Rodoreda, en un dels personatges més populars de la literatura catalana. Un esforç important en els primers temps de redreçament del cinema català i la primera aproximació al cinema històric de Betriu (Rèquiem por un campesino español).

Fitxa tècnica: Direcció: Francesc Betriu; Guió: Francesc Betriu, Gustau Hernàndez, Benet Rossell; Interpretació: Sílvia Munt, Lluís Homar, Joaquim Cardona, Marta Molins, Elisenda Ribas, Josep Minguell, Paca Gabaldón, Alfred Luchetti, Lluís Jul; Producció: Catalunya; Any: 1982; Idioma original: català; Durada: 111′.

La_plaça_del_Diamant_pel·lícula

CINEMATHEQUE_JUIN_ESSENTIEL_CATALAN