Publicat el

“Ocaña, retrat intermitent” – “L’essentiel du cinéma catalan”

Continuant amb el cicle les obres bàsiques del cinema català, dimarts 7 de juny a les 20.30, la Cinémathèque de Luxemburg projecta l’opera prima de Ventura Pons:

Ocaña, retrat intermitent (1978)

Es tracta d’un documental que retrata la vida del pintor travesti José Pérez Ocaña i de la Barcelona post-franquista de 1978 a través de la mirada de l’artista. És un passeig pels carrers de la ciutat i els seus ambients en una època durant la qual encara estava vigent la llei de perillositat social, utilitzada per a reprimir els homosexuals. El documental va representar la primera incursió de Pons en el món del cinema, després de més de deu anys dirigint obres teatrals, i va competir en el Festival de Canes d’aquell any.

Fitxa tècnica: Direcció: Ventura Pons; Interpretació: José Pérez Ocaña, Camilo, Guillermo, Nazario, Paco De Alcoy, María De la Rambla; Producció: Espanya; Any: 1978; Idioma original: Català i Castellà; Durada: 85′.

ocaña

CINEMATHEQUE_JUIN_ESSENTIEL_CATALAN