Publicat el

Conferència de Susana Beltrán García (C’s) – Ciutadans

Per tancar el cicle de conferències polítiques engegat l’any passat amb motiu de les eleccions del 27S, enguany hem convidat les dues forces polítiques que no van poder venir l’any passat; en concret, Podem i Ciutadans.

Divendres 10 de juny a les 19.00, al local del Centre Català (88, rue de la Semois; Luxembourg ville), acollim la representant de Ciutadans, Susana Beltrán García.

Susana Beltrán García (Barcelona 1966), És Doctora en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (1999), amb la tesi La regulación jurídica interna e internacional de los acuerdos exteriores de las colectividades regionales europeo-occidentales. Professora agregada de dret internacional públic a la Universitat Autònoma de Barcelona. Consultora de la Universitat Oberta de Catalunya. Professora del màster en relacions internacionals de l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI). Investigadora principal del projecte de recerca i desenvolupament Eureges: «La participació de les comunitats autònomes en la Unió Europea: una avaluació» (2008-2012). Ha publicat, entre altres, «El soberanismo ante el derecho internacional», a Cataluña. El mito de la secesión (2014); amb Davide Strangis, «La experiencia europea del pacto de alcaldes contra el cambio climático», a Municipios y cambio climático (2014); amb Júlia Gifra, «El derecho humano a la alimentación y al agua», a Seguridad alimentaria y seguridad global (2013); «Is there a real model in Spain for autonomous communities to participate in the Council of the European Union or is it only a mirage’», a Journal of Contemporary European Studies (2012); «La protección de los derechos humanos en Europa y su incompatibilidad con las sectas», a Revista de Estudios Europeos (2011); «Un marco jurídico internacional para Barcelona», a O municipio e as relaçóes internacionais: aspectos jurídicos (2009). Coordinadora del número 99 de la Revista CIDOB d’afers internacionals: «Las comunidades autónomas españolas en el proceso decisorio de la UE. Un callejón con salida» (2012). També ha publicat articles a la premsa: Huffington Post (ES), The Diplomat in Spain, El País, Libertad Digital, Crónica Global, One Europe i La Voz de Galicia. Membre del Grup de Recerca Consolidat ERJAIDI-Unió Europea (SGR 2009-2013). Coordinadora del treball final de recerca del màster universitari en integració europea de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la seva publicació digital, Quaderns de Recerca. Coordinadora de la unitat de dret internacional públic i relacions internacionals de la Universitat Autònoma de Barcelona (2008-2010). Coordinadora del màster del Centre de Documentació Internacional de Barcelona (CIDOB) en estudis internacionals i per al desenvolupament (2000-2008: programa extingit). Membre de l’Associació Espanyola de Professors de Dret Internacional i Relacions Internacionals (AEPDIRI) i de l’Associació Espanyola per a l’Estudi del Dret Europeu (AEDEUR). Sòcia de Metges sense Fronteres des del 1994. Va ser vicepresidenta tercera de Societat Civil Catalana (SCC), que va rebre el premi Ciutadà Europeu 2014, del Parlament Europeu. És sòcia fundadora de SCC.

susana beltran