Publicat el

Conferència de Tilbert Stegmann: El plaer de llegir literatura catalana

En el marc del Festival de les Migracions i del Saló del Llibre que organitza el CLAE els dies 3, 4 i 5 de març a LuxExpo, el Centre Català us presenta la conferència del catalanòfil alemany Tilbert Stegmann. Serà diumenge 5 a les 14 hores a la sala 2. El títol de la conferència no pot ser més clar: El plaer de llegir literatura catalana. De fet, aquest és el títol del darrer llibre del professor Stegmann, una col·lecció d’assajos literaris, publicat l’any 2016.

til_stegmann_biblioteca_tona_david_airob

Stegmann, convidat pel Centre Català de Luxemburg en diverses ocasions, és catedràtic emèrit de la Johann-Wolfgang-Goethe-Universität Frankfurt am Main (Alemanya), fundador de la Biblioteca Catalana de la Universitat de Frankfurt am Main (amb més de 35.000 volums en llengua catalana, és un dels tresors del patrimoni cultural de la Catalunya Exterior). També va fundar, el 1983, la Deutsche-Katalanische Gesellschaft (Associació germanocatalana) i la Zeitschrift für Katalanistik / Revista d’Estudis Catalans el 1988. Ha rebut el Premi Isidre Bonsoms el 1972, la Creu de Sant Jordi el 1985, el Guardó Ciemen el 1990, el Premi Memorial Cendrós el 1991, el Premi Batista i Roca el 2005, el Premi Ramon Llull el 2007 i el Premi Pompeu Fabra per la projecció i la difusió de la llengua catalana el 2008.