Publicat el

Concert de Jordi Savall

Dilluns 27 de febrer, a les 20.00 hores, la Philharmonie de Luxemburg presenta un recital del músic català més internacional: Jordi Savall.

En concret, el gran auditori d’aquesta sala acull La Capella Reial de Catalunya, Hespèrion XXI, Le Concert des Nations, Panagiotis Neochoritis, Jordi Savall i músics convidats procedents de Marroc, Grècia, Turquia i Armènia. Presenten l’espectacle titulat «Venise millénaire: 770–1797». Amb el subtítol: «Le rayonnement de Byzance et l’expansion de la religion orthodoxe».

El concert inclou músiques de Vivaldi, Monteverdi, Giovanni Gabrieli, Willaert…

Res milor que Venècia, cruïlla entre Orient y Occident, per a l’home designat el 2008 com a ambaixador de la Unió Europea per al diàleg intercultural. Amb el seu nou programa «Venècia milenària: 770–1797» Jordi Savall revela les múltiples influències culturals i musicals, des de l’època bizantina fins a la caiguda de la República, que va conèixer la famosa ciutat lacustre gràcies al comerç. És una ocasió per al director i gambista català per reunir, a més de les seves tres formacions, La Capella Reial de Catalunya, Hespèrion XXI i Le Concert des Nations, músics procedents de tot el Mediterrano en un concert que mescla repertoris procedents del món cristià de l’Orient llatí, ortodox, otomà, jueu o musulmà. Un viatge en el temps i l’espai que reafirma la creença profundament humanista de Jordi Savall.