Publicat el

Printemps des Poètes 2017 amb Andreu Gomila

Andreu Gomila

El cap de setmana del 31 de març al 2 d’abril d’aquest 2017 se celebra l’edició anual del Printemps des Poètes. Com cada any, aquest festival poètic escamparà per Luxemburg versos de poetes procedents de tota Europa i més enllà durant tres vetllades, divendres i dissabte al vespre, a més de diumenge al matí. Els recitals seran en diversos escenaris: la Kulturfabrik d’Esch-sur-Alzette divendres, el Théâtre National i l’abadia de Neimënster dissabte i la galeria Simoncini diumenge.

Teniu el programa complet aquí.

Enguany el representant català és Andreu Gomila. Nascut a Palma de Mallorca el 1977, Gomila és poeta, escriptor i periodista. Ha estat director fins fa un parell de mesos de la revista Time Out Barcelona, amb la qual continua col·laborant. Ha publicat quatre llibres de poemes: Un dia a l’infern dels que són (La Magrana, 2001), premi Amadeu Oller i premi Memorial Anna Dodas 2003 a la millor opera prima del bienni; Diari de Buenos Aires (Moll, 2007); Aquí i ara (El Gall, 2007); i Carrer dels dies (Proa, 2012). També ha publicat dues novel·les, El port. No serà res de mi (Moll, 2010), i Continents (Empúries, 2016). I un assaig, Putos himnes generacionals (Empúries, 2015), sobre l’escena musical catalana. Ha estat traduït al castellà a Mèxic, dins l’antologia Los versos de los acróbatas (Paraíso Perdido, 2005), i a Espanya dins l’antologia Los perfiles de Odiseo (Calambur, 2007). Alguns dels seus poemes han estat traduïts al serbocroat i a l’estonià.