Publicat el

El Parlament de Catalunya aprova la nova Llei de la Comunitat Catalana a l’Exterior

El Parlament de Catalunya va aprovar en la seva sessió plenària del dia 31 de maig

La Llei de la Comunitat Catalana de l’Exterior.

La nova Llei és un pas molt important en el reconeixement dels drets dels catalans residents a l’exterior en peu d’igualtat amb la resta de la població catalana i des de la FIEC agraïm al Govern de Catalunya i als Grups Parlamentaris el treball realitzat i la gran disponibilitat a integrar i acceptar dins del text final la gran majoria d’esmenes i aportacions que des de la FIEC es van adreçar a tots els Grups Parlamentaris.

La llei s’ha aprovat amb els vots favorables dels grups parlamentaris de Junts pel Sí, CUP-Crida Constituent, PSC i Catalunya Sí Que es Pot i amb els vots contraris de Ciutadans i de Partit Popular.

La finalitat d’aquesta Llei és la d’establir un marc normatiu que reguli les relacions entre el Govern de Catalunya i els catalans residents a l’exterior, sigui en països estrangers o en d’altres comunitats autònomes de l’Estat espanyol, i amb les seves entitats. La norma suposarà la derogació de la Llei 18/1996 de relacions amb les comunitats catalanes de l’exterior, de 1996, que havia quedat desfasada i no responia a les necessitats actuals de la Catalunya Exterior. 

En el comunicat adjunt de la FIEC, trobareu la valoració més detallada d’aquesta nova Llei i el text presentat per aprovació al Parlament de Catalunya.

EL PARLAMENT DE CATALUNYA APROVA LA LLEI DE LA COMUNITAT CATALANA A L

200-00015 Predictamen