Publicat el

“El pianista” (retrospectiva de cinema català)

Fa gairebé 25 anys, el Centre Català de Luxemburg va tenir la idea d’organitzar un petit cible de cinéma amb l’objectiu de mostrar al cinema Utopia les millors pel·lícules d’una producció cinematogràfica gairebé desconeguda al Gran Ducat.
Avui agraïm a la Cinémathèque de Luxemburg i a la Filmoteca de Catalunya l’ajut a l’hora d’organitzar aquesta retrospectiva. Això ens permet de celebrar aquest anniversari oferint a tots els cinèfils de Luxemburg sis pel·lícules d’allò més interessants i representatives de tots aquests anys de fidelitat al setè art.

El pianista (1998), dirigida per Mario Gas, també es basa en una novel·la, en aquest cas de Manuel Vázquez Montalbán. A través dels ulls d’un aclamat pianista que torna a Barcelona per a un concert assistim a episodis del passat trasbalsadors que se’ns van revelant com les peces d’un mosaic. La podrem veure dimarts 21 de novembre a les 18.30.