Publicat el

Projecció de «Victoria» (25è Cicle de Cinema)

Victoria (Film)

 

El Cicle de Cinema del Centre Català de Luxemburg assoleix enguany una fita d’aquelles que fa goig de celebrar, és a dir, arriba a la 25a edició. Per tant, hem preparat un bon programa al qual encara podríem afegir-hi algunes activitats paral·leles (tan aviat com sigui possible actualitzarem la informació). Com en edicions anteriors comptem amb el suport del cinema Utopia, on tindran lloc totes les projeccions.

La primera pel·lícula del Cicle serà dilluns 29 de gener a les 21h00. Es tracta de Victoria, producció alemanya però amb un marcat accent català. L’actriu protagonista, present en tot moment a la pantalla d’aquesta joia tècnica (tota la pel·lícula està rodada en un únic pla seqüència), és la catalana Laia Costa. La seva interpretació la va dur a guanyar el premi Deutscher Filmpreis com a millor actriu, la primera vegada que s’atribueix a una actriu estrangera.

Victoria (2015): v.o. en alemany, subtítols en francès i neerlandès. Durada: 135 minuts.
Direcció: Sebastian Schipper; guió: Olivia Neergaard-Holm, Sebastian Schipper, Eike Frederik Schultz; fotografia: Sturla Brandth Grovlen; intèrprets: Laia Costa, Frederick Lau, Max Mauff, André Hennicke, Franz Rogowski.