Publicat el

Printemps des Poètes 2018 amb Maria Cabrera

Maria Cabrera

El darrer cap de setmana de primavera, en concret els dies 16 i 17 de juny, Luxemburg acull una nova edició del festival Printemps des Poètes. Un any més, es tracta de reunir al Gran Ducat poetes de tot Europa en una sèrie de recitals i activitats que permetin la trobada entre el públic i la poesia, en diverses llengües.

L’edició 2018, dedicada a l’ardor (L’ardeur!), compta amb un comitè d’organització renovat i presenta algunes diferències respecte a anys anteriors. La més significativa és que el gran recital de dissabte al vespre aquesta vegada serà a l’aire lliure. Per part catalana, la nostra convidada d’enguany és Maria Cabrera.

El programa complet del Printemps, que podeu consultar aquí, o aquí en PDF, és el següent:

– Dissabte 16 a les 12h: brunch poètic al restaurant de l’abadia de Neimënster
– Dissabte 16 de les 15 a les 16.30h: taller d’il·lustració poètica per a nens partir de 8 anys amb l’artista madrileny Álvaro Marzán i la poeta luxemburguesa Corina Moscovich (us recomanem reservar trucant al +3522620521) a l’abadia de Neimënster
– Dissabte 16 de les 15 a les 17h: tallers de poesia slam per a nens a partir de 12 anys (un cop més es recomana fer la reserva anticipada) a l’abadia de Neimënster
– Dissabte 16 a partir de les 20: Gran Nit de la Poesia amb la participació de tots els poetes convidats, quatre músics i un ballarí, al claustre de l’abadia de Neimënster
– Diumenge 17 a partir de les 11h: matinal de poesia a la galeria Simoncini
– Diumenge 17 a partir de les 17h: concert de la coral de la Universitat de Luxemburg, amb lectures d’alguns dels poetes del Printemps

Maria Cabrera Callís (Girona, 1983) és llicenciada en Filologia Catalana. Actualment treballa de correctora i traductora per a diverses editorials, feina que compagina amb la docència al Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona. També prepara una tesi doctoral en fonologia. Ha publicat els llibres Jonàs (premi Amadeu Oller per a joves poetes inèdits, 2004), La matinada clara (2009) i La ciutat cansada (premi Carles Riba, 2016). És rapsoda de les formacions musicals El pèsol feréstec i Vladivostok, i coorganitza el fanzín literari autogestionat Cor pelut.

Activitat amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

Institut Ramon Llull