Publicat el

Excursió de primavera 2018

El Centre Català de Luxemburg organitza un any més una excursió a peu per descobrir la natura de Luxemburg. En aquesta ocasió la farem al Mullerthal diumenge 1 de juliol (NOVA DATA). Aquí teniu alguna informació important:

• RECORREGUT: el sender B1 de Beaufort, al Mullerthal.
· Distància: 10,5 km
· Desnivell: 420 + / 420 – (aproximadament)
· Temps de recorregut: 3,5 hores, més les parades.
· Hora estimada de tornada al punt d’inici: entre 14 i 15h

• NIVELL DE DIFICULTAT: mitjà. En l’últim tram es salven uns 100m en 2,5km. Ara bé, és el tros més bonic ja que es camina al llarg d’un rierol dins una fageda.

• PUNT DE TROBADA: a Beaufort, a l’aparcament davant del castell

• HORA DE TROBADA: a les 10h

• DINAR: durant el recorregut

• QUÈ CAL PORTAR: calçat esportiu (millor botes de muntanya), gorra, beguda, fruits secs, galetes i entrepans. Si fes mal temps, roba impermeable.

• ACTIVITATS ALTERNATIVES A LA TARDA:

· Cerveseta en algun dels molts bars del poble.
· Visita al castell medieval o al renaixentista. Última visita: 17.30h

INTERESSATS: envieu un correu a la nostra adreça de contacte o a en Carles Fernández.

DESCRIPCIÓ DEL SENDER

Aquest any hem decidit tornar al Mullerthal, una regió que sempre guarda racons per descobrir. El recorregut B1 de Beaufort ens permetrà caminar durant un bon tros al cantó de les típiques formacions rocoses de la zona, tot i que aquest cop no haurem de travessar escletxes ni entrar dins de coves. Quant a la vegetació, evidentment la major part del recorregut és per fageda, però també farem un bona recta de pineda. Començarem remuntant fins arribar a la part més alta del poble. Un cop arribats a aquest punt, tenim per davant cap a 7 km de baixada continuada, amb un parell de pujadetes. Abans d’iniciar el darrer tram, pot ser un bon moment per dinar (en un quiosc amb taules i bancs o estintolats en alguna paret rocosa). Després, ens espera un dels trams més bonics: el sender passa a tocar del rierol i coincideix amb el sender de la “merla d’aigua o Narturpad”. Penseu que és un ocell que prova el bon estat ecològic del medi.

WEBS D’INTERÈS

Castells

Informació sobre els punts d’interès natural a Beaufort i al Mullerthal

Foto per identificar la merla d’aigua