Publicat el

Nit de l’havanera amb Neus Mar

Enguany la Nit de l’Havanera tindrà lloc dissabte 16 de juny, a partir de les 20.00, al local del Centre Català de Luxemburg (88, Rue de la Semois; L-2533 Luxembourg Ville).

Enguany el programa inclou un assortiment de petits plats per picar a peu dret abans del concert, el tradicional cremat a la mitja part del concert i la tradicional coca de Sant Joan portada directament de Catalunya, acompanyada d’una copa de cava, bona música, bon ambient i festa. El concert serà a càrrec de Neus Mar, acompanyada a la guitarra per Emilio Sanchez.

Neus Martínez i Agustí, coneguda amb el nom artístic de Neus Mar (Palafrugell, 1974), s’inicia al món de l’havanera de la mà de Càstor Pérez amb qui va crear l’espectacle L’essència de l’havanera, i que juntament amb el percussionista Enric Canada van estrenar el setembre del 2008 a l’ermita de Sant Sebastià com a concert cloenda del Cicle d’Estiu de Joventuts Musicals de Palafrugell. Aquest espectacle (enregistrat en CD el 2009) és un recull d’havaneres cubanes del s. XIX fins la Vieja Trova, moltes d’elles pensades per ser cantades per una veu de dona. Aquesta formació anomenada Cubacant va presentar l’espectacle a diversos escenaris i va arribar a Cuba fins al novembre del 2010.

L’any 2009 Neus Mar dirigeix, juntament amb el Bloc Havanerus, la Cantada d’Havaneres per a la Marató de TV3. Ja en solitari, l’any 2011 enregistra un nou treball discogràfic dedicat a l’obra del compositor Josep Bastons en el qual, el músic Joan Nito Figueras versiona algunes de les seves composicions més conegudes amb tocs de jazz. Vull tornar-te a veure, amb dramatització d’Helena Tornero i l’actriu Olga Cercós, va trepitjar diversos escenaris i va ser present en el marc de la Cantada de Calella de Palafrugell l’any 2011.

L’any 2013 Neus Mar enceta una nova etapa que la portarà fins a l’actualitat, quan decideix crear una formació musical dedicada a oferir un repertori d’havaneres i cant de taverna amb la veu femenina solista com a protagonista. Els músics que l’acompanyen són Emilio Sánchez a la guitarra, Pep Rius al contrabaix i Toni Gadea a la percussió amb els quals enregistra A contracorrent, treball discogràfic que presenta l’havanera amb unes sonoritats, unes instrumentacions i uns arranjaments diferents als dels cànons tradicionals del gènere.

Els preus són de 22 euros (socis del Centre), 10 euros pels menors i de 27 euros (no socis). Hauríeu de reservar via correu electrònic a la nostra adreça.

Recordeu que les places són limitades a 50 persones.