Publicat el

Presentació del còmic “Futbolín” / “Biliardino” amb Alessio Spataro

Us convidem dimarts 27 de novembre, a les 19 hores, a la presentació d’un còmic: Futbolín (en castellà) o Biliardino (en italià).

Futbolín, portada

Coneixeu la història del futbolí? Doncs, per si no ho sabíeu, aquest joc universal es va inventar a Catalunya, concretament a Montserrat. L’inventor va ser Alexandre Campos Ramírez, també conegut com Alexandre de Fisterra. Aquest editor, escriptor i inventor gallec va tenir una vida plena d’aventures. No li han dedicat, encara, una pel·lícula (que mereixeria) però l’italià Alessio Spataro sí li ha dedicat un còmic: Futbolín, un homenatge il·lustrat al joc amb què han gaudit generacions senceres durant anys arreu del mon.

Alessio Spataro, dibuixant i vinyetista sicilià, col·labora amb molts mitjans italians. Ha publicat una desena de llibres, entre ells el que presentem dimarts i un dedicat a la cantant xilena Violeta Parra.

Organitzem aquesta activitat en col·laboració amb la revista italiana Passaparola. La conferència serà en italià (amb traducció en cas necessari) i podreu fer les preguntes en qualsevol llengua.