Publicat el

Concert d’Alidé Sans (amb Paulin Courtial)

Alidé Sans
Dissabte 18 de maig, a les 19.00, al local, acollirem un concert realment especial: la cantant aranesa
Alidé Sans
que actuarà acompanyada del guitarrista Paulin Courtial.

Ens fa una il·lusió especial perquè és el primer concert en aranès-occità que organitza el Centre Català de Luxemburg. A més, es tracta d’una cantant excepcional, una ventada d’aire fresc que arriba directament dels Pirineus. D’allà prové també la base de la seva música, que combina de manera molt intel·ligent i novedosa amb ritmes força més llunyans (geogràficament) com ara soul, reggae o rumba.

Els espectacles d’Alidé Sans són d’aquells que no deixen indiferent. Ella, una d’aquelles artistes que és millor en directe, en carn i ossos, que a distància. S’introdueix en la música des de ben petita. Moguda per una forta necessitat de comunicar, a l’edat de quinze anys comença a fer els primers passos en la composició de cançons. La seva carrera musical s’inicia el 2012 quan és descoberta amb el videoclip Esperança, projecte que denuncia la violència de gènere.

Tres anys després d’haver debutat amb el disc Eth paradís ei en tu (Comuna XXI, 2015), la cantant, acordionista i guitarrista Alidé Sans publica el seu segon llarga durada Henerècla (Hètaman, 2018), tota una revelació musical de ritmes mestissos i influències de músiques del món, cantada en occità (aranès).

Habitual en l’escena musical occitana, i cada vegada més en la catalana, Alidé Sans ha portat el seu so als Països Catalans, Occitània, Euskadi, Aragó, Madrid, Itàlia, França… i fins i tot els Estats Units. Ha tingut l’honor d’enregistrar la primera cançó en occità per a un disc de la Marató de TV3 (una preciosa versió de “Viatge a Ítaca”).

Una veu i personalitat que despunten lliures, com l’aire fresc que baixa de la muntanya.

Podeu trobar més informació (fins i tot escoltar el seu darrer disc) en el seu web.

El preu de l’entrada és de 15 euros per als socis i 18 si no ho sou encara, però podreu adquirir un abonament que inclou aquest concert i els de David Murgadas (15 de març) i dels germans Alba i Santi Careta (30 de març).