Publicat el

26è Cicle de Cinema: Incerta glòria

Dilluns 11 de febrer, a les 19.15 al cinema Utopia, tancarem el 26è Cicle de Cinema del Centre Català de Luxemburg amb la projecció de la pel·lícula Incerta glòria (2017), d’Agustí Villaronga.

Incerta gloria

Basada en l’obra mestra de Joan Sales, Incerta glòria ens transporta al front d’Aragó el 1937. Lluís (Marcel Borràs), un jove oficial republicà destinat a un lloc temporalment inactiu, coneix una enigmàtica vídua de la qual s’enamora, la Carlana (Núria Prims), que aconsegueix entabanar-lo perquè falsifiqui un document que la converteix en la senyora de la comarca. El millor amic del Lluís, el Soleràs (Oriol Pla), un oficial degradat, descobreix el frau i, a canvi de no delatar-lo, li exigeix que allunyi dels bombardejos de Barcelona el seu fill i la seva dona, de qui ell està secretament enamorat. Quan la Trini (Bruna Cusí) arriba al poble no triga a descobrir la traïció del Lluís i s’estableix entre ells dos un “estat de guerra” que farà trontollar tots els seus fonaments morals.

Aclamada per la crítica, gran triomfadora dels premis Gaudí, exhibida arreu del mon en diversos festivals… no falten motius per venir-la a veure.