Publicat el

Conferència de Fermin Muguruza al voltant de “Black is Beltza”

Black is Beltza

Dissabte 2 de març, a les 15.30 hores, el cantant, instrumentista, productor musical i director de cinema basc Fermin Muguruza ens parlarà presentarà de la seva pel·lícula d’animació Black is Beltza. Ho farà en el marc del 36è Festival des migrations, des cultures et de la citoyenneté, convidat per Amistad con la República Española en Luxemburgo (AREL) i el Centre Català de Luxemburg.

L’ocasió de veure la pel·lícula serà divendres 29 de març al local.

Muguruza és una figura emblemàtica de l’ambient reivindicatiu basc. Fundador de Kortatu, grup mític del rock radical basc, i posteriorment Negu Gorriak, aquests darrers dotze anys ha enregistrat 11 documentals sobre la música als països árabes per a la cadena Al Jazeera World. El seu darrer projecte és la pel·lícula d’animació Black is Beltza, una història d’espionatge polític, a més d’un clam contra el racisme, que té com a teló de fons les lluites revolucionàries de la dècada de 1960.