Publicat el

Trobada del Cafè Literari amb el club de lectura del Machado

Entre hienas
Dimecres 27, a les 19.00, els membres del Cafè Literari del Centre Català celebraran una trobada diferent: es reuniran al centre Lucien Wercolier (27, rue d’Estrasburg; Luxembourg ville) per comentar, juntament amb els integrants del club de lectura del Círculo Antonio Machado, la novel·la Entre hienas, de Loreto Urraca. L’autora serà present a Luxemburg durant el cap de setmana per participar en el Salon du Livre.

Aprofitem una aturada tècnica del Cafè per a organitzar una trobada diferent.

La novel·la, publicada per l’editorial Funambulista l’any 2018, recorre uns anys cabdals en la vida de Pedro Urraca, l’avi de l’autora. Aquest obscur personatge va complir una missió discreta: perseguia, per ordre de Franco, republicans, rojos i catalanites exiliats a França (de fet, ell era un dels acompanyants de Companys quan la Gestapo el va lliurar a Espanya). L’obra és fruit d’una investigació en profunditat que va dur a terme l’autora en descobrir aquest aspecte del passat del seu avi, que havia romàs ocult molts anys.